Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa čokoladom

Panakota sa čokoladom

Todorka SpasovaTodorka Spasova
Šegrt
205137
Panakota sa čokoladom
Fotografije: Todorka Spasova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
5
"Vreme je za jedan lagani desert sa svežim mlekom i čokoladom"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 500 ml, tečna
  • sveže mleko - 1 šolja
  • čokolada - 100 g, crna
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • šećer u prahu - 150 g
  • želatin - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko se zagreva na ringli zajedno sa šećerom dok se ne istopi. Odovjeno se zagreva pavlaka i unutra se rastapa namrvljena čokolada.

Meša se dok se čokolada potpuno ne istopi i doliva se zaslađeno sveže mleko.

Želatin se rastvara u mlakoj vodi da nabubri. Dodaje se želatin i ne treba da provri, već samo da se istopi.

Stavlja se u odgovarajući kalup i ostavlja se da se stegne nekoliko sati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: