Način pripreme
Natopite želatin u 30 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Nakon toga ga istopite u posudi na pari, dok ne postane tečan.
Zagrejte sveže mleko i dodajte šećer.
Nije neophodno da provri, samo tek toliko da se šećer istopi.
U drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i pastu od pistaća. Promešajte u homogenu smesu.
Dodajte sveže mleko i želatin i ponovo promešajte.
Rasporedite smesu u tri desertne čaše i stavite u frižider dok se ne stegne. Meni je bila gotova za dva sata.
Čim se panakota stegne, izlomite čokoladu u posudu. Dodajte sveže mleko i istopite ga u mikrotalasnoj rerni 30 sekundi.
Promešajte dok se ne stvori sladak ganaš, nakon toga ostavite kratko da se ohladi.
Dodajte po kašiku čokoladnog krema preko svake panakote i vratite u frižider na još 1 sat.
Panakota sa pastom od pistaća i čokoladom je gotova.