Način pripreme
Belu i crnu čokoladu istopite u mikrotalasnoj peći. U dve posebne posude sipajte po 200 ml svežeg mleka i slatke pavlake i ugrejte skoro do ključanja. Smese od mleka i pavlake dodajte u čokolade uz neprestano mešanje, trudeći se da dobijete glatke smese.
Jagode operite, očistite i ispasirajte.
Tri pakovanja želatina rastvorite u malo hladne vode u 3 kupice.
Pripremite standardni klaup za kuglof.
Dve kupice želatina rastopite u mikrotalasnoj pećnici i dodajte ih u smese od čokolade. Dobro promešajte.
Svaku smesu od čokolade podelite na 2 jednaka dela - otprilike po 300 ml.
Prvi deo sa crnom čokoladom sipajte u kalup za kuglof i stavite u zamrzivač na oko 15 minuta. Zatim sipajte belu čokoladu i ponovo vratite u zamrzivač na 15 minuta.
U međuvremenu istopite treću posudu sa želatinom i dodajte ga u smesu od jagoda, pa dobro promešajte.
Kada se i drugi sloj čokolade stegao, sipajte pire od jagoda i sve ponovo ide u zamrzivač na 25 minuta.
Nakon toga ponovo ide red na crnu čokoladu, zamrzivač, belu čokoladu i zamrzivač na po 15 minuta.
Na kraju, kolač stavite u frižider da se potpuno ohladi najmanje 4-5 sata.
Kada je panakota potpuno stegnuta, stavite kalup u šerpu sa vrućom vodom na 2-3 sekunde, a zatim kolač okrenite na tanjir.
Prijatno!