Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa čokoladom i lešnicima

Panakota sa čokoladom i lešnicima

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Panakota sa čokoladom i lešnicima
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Pripremite kašičice"

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 600 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • čokolada - 200 g, melčna
  • želatin - 10 g
  • lešnici - 100 g, izmrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

U 50 ml vode rastvorimo želatin da nabubri, oko 10 minuta. Ugrevamo pavlaku u kaseroli, ne treba da provri.

Dodajemo šećer i čokoladu i mešamo dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijemo homogenu smesu.

U ovu smesu dodajemo i želatin. Ponovo promešamo da se rastvori. Na kraju dodajemo i sveže mleko.

Sipamo gotovu smesu u posudei stavljamo u frižider na 5-6 sati. Kad se tečnost stegne stavljamo posudu u toplu vodu na jedan minut.

Okrećemo na tanjir i posipamo mrvljenim lešnicima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: