Dimljena pileća krilca sa krompirom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
24/09/2018
"Svi smo ih probali i spremali i opet ćemo ih probati i spremati, jer su ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano830
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg, dimljena (bez tankog dela)
  • krompir - 1 kg
  • praziluk - 1 struk
  • luk - 1 glavica, crni
  • paradajz sok - 1 šolja
  • sušeno povrće - 3 kašike (začin)
  • ulje - 3 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • kari
  • kurkuma
  • biber
  • so
  • voda - tek toliko da se prekrije krompir u posudi
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isečete krompir na čamčiće i stavljate ih direktno u posudu u kojoj ćete peći jelo.

Iseckate praziluk na kolutove i luk na sitno i dodajete ih u posudu, kao i ostale sastojke sa spiska. Mešate sve veoma dobro da se svaki pomeša.

Skroz odozgo ređate dimljena krilca i pečete na 250 stepeni dok ne ispari voda i ne dobije se boja sa slike gore.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar