Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Kremasti grašak sa belim mesom iz rerne

Kremasti grašak sa belim mesom iz rerne

IrenaIrena
Početnik
16929631
Kremasti grašak sa belim mesom iz rerne
Fotografije: Irena
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Nemate ideju za ručak? Evo našeg predloga!"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 500 g
  • grašak - 700 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepe - 3 kom.
  • pirinač - 300 g
  • pavlaka za kuvanje - 500 ml
  • so - po ukusu
  • začin - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseći na kockice i dinstati ga na zagrejanom ulju uz dosipanje vode.

Šargarepe oljuštiti i iseći na kolutiće, pa dodati luku.

Nakon nekoliko minuta dodati i grašak, dosuti vodu i začiniti. Kada je grašak napola kuvan, umešati opran pirinač.

Svi sastojci treba da budu samo delimično skuvani. Prebaciti ih u vatrostalnu činiju u kojoj će se jelo peći.

Pileće belo meso iseći na šnicle i posoliti po ukusu. Zagrejati ulje u tiganju i kratko zapeći meso sa obe strane.

Naliti pavlaku za kuvanje preko mesa, dodati biber i začin, pa ostaviti nekoliko minuta na ringli da se sos zgusne.

Meso rasporediti preko graška, pa ravnomerno preliti sosom.

Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti jelo da se peče. Peći oko sat vremena u poklopljenoj vatrostalnoj posudi, pa skinuti poklopac i zapeći još 10-15 minuta.

Kremasti grašak sa belim mesom iz rerne ostaviti da se malo prohladi, pa servirati uz salatu po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: