Način pripreme
Prvo napravite krutone, tako što sečete hleb na kocke, stavite ga u posudu za pečenje i uvaljate ih u maslinovo ulje i malo soli. Ostavite da se peku na oko 200 stepeni 8-10 minuta.
Pileće filete blago posolite, natrljajte ih maslinovim uljem i zapecite ih na roštilju ili rebrastom tiganju po nekoliko minuta sa svake strane.
Za dresing pasirajte zajedno očišćen beli luk, inćune, pola parmezana, majonez i sirće. Možete i da izgnječite sastojke dok se ne dobije dresing gustine kiselog mleka. Ako je neophodno razredite ga sa malo vode.
U 2 tanjira za salate ili posude iskidajte očišćenu zelenu salatu, dodajte iskidanu zapečenu piletinu, pospite jednakom količinom krutona, prelijte obilno dresingom i pospite narendanim parmezanom.
Vaša Cezar salata sa piletinom i parmezanom je gotova!