Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Cezar Salata»Cezar salata sa sosom od inćuna

Cezar salata sa sosom od inćuna

ZoriZori
Guru
8932865k
Cezar salata sa sosom od inćuna
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Odličan dodatak uz ovu Cezar salatu je čaša hladnog belog vina!"

Potrebni sastojci

  • zelena salata - 1 komad
  • parmezan - 50 g, isećen na listiće ili izrendan krupnije
  • krutooni - 1 šolja ili prepečeni hleb, isečen na kockice
  • za sos
  • file inćuna - 1 konzerva (50g)
  • kapar - 4 supene kakšike
  • beli luk - 2 čena
  • majonez - 2 šolje, lagan
  • sok od limuna - 1 supena kašika sveže isceđena
  • parmezna - 6 supenih kašika, rendan sitnije
* merne jedinice

Način pripreme

Salatu operemo lepo i ostavljamo da se ocedi ili osuši.

Za sos file inćuna, zajedno sa uljem za intenzivniji ukus, kapar, beli luk, 6 supenih kašika sitno izrendanog parmezana, majonez i sok od limuna pomešamo u posudi secka ili blendera dok ne dobijemo homogenu smesu.

Salatu isečemo ili iskidamo na krupnije komade. Ako koristite unutrašnjost salate, ostavite listove cele.

Salatu prelivamo sosom i promešamo lagano da se začini i rasporedimo na tanjire.

Preko svake porcije rasporedimo krutone ili kockice prepečenog hleba i parmezan, krupnije isečen na ljuspice ili izrendan krupnije.

Odličan dodatak uz ovu Cezar salatu je čaša hladnog belog vina i hrskavi italjanski brusketi.

Salata Cezar sa inćunima je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: