Domaća torta od oraha sa piškotama

29/09/2018
"Zašto obožavamo domaće torte - zato što otvaramo vrata frižidera i ona je tamo "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano664
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite koru tako što umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, sveže mleko, kakao. Prašak za pecivo pomešajte sa brašnom, nakon toga ga dodajte. Smesu sipajte u kalup za tortu i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Kad ispečete, sačekajte da se malo ohladi i isecite tri kruga.

Pripremite prvi krem tako što na vatru stavite 800 g svežeg mleka. Za to vreme umutite jaja sa brašnom i dodajte 200 g mleka. Čim mleko provri sipajte smesu od jaja i neprestano mešajte.

Skinite sa vatre i dodajte maslac i vanilu.

Drugi krem napravite prema uputstvu na pakovanju.

Počnite da oblikujete tortu. U obruč po ivicama poređajte red piškota, potopite u sveže mleko. Stavite prvi deo krema, sipajte prvi krem, poređajte bananu isečenu na krugove. Tako smenjujte krem, koru, banane.

Na vrh stavite drugi krem.

Pospite pečenim i iseckanim oradima i ukrasite po želji.

Ostavite u frižider da se stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar