Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Laka vegan torta sa malinama

Laka vegan torta sa malinama

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1733051583
Laka vegan torta sa malinama
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 4
02/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
10
"Vegan torta sa malinama, u kojoj nema ničega što nije po našem ukusu - i kod vas je isto, zar ne"

Potrebni sastojci

  • za koru prečnika 20 cm
  • urme - 120 g
  • lešnik - 120 g, ili orasi
  • za krem
  • indijski orah - 200 g, potopljen
  • kokosova pavlaka - izdvojena iz jedne konzerve kokosovog mleka
  • kokosovo ulje - 65 g
  • med - 120 g, ili agava
  • maline - 80 g
  • borovnice - 20 g
  • voće - dodatno, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

KORA:

U blenderu sameljite urme i orašaste plodove, pa smesu pritisnite na dno kalupa za tortu prečnika 20 cm i na taj način oblikujte koru.

KREM:

U blender stavite indijski orah, kokosovu pavlaku, kokosovo ulje i med i blendirajte dok ne dobijete lagani veganski krem.

Polovinu krema sipajte na koru.

U drugu polovinu krema dodajte voće, pa ponovo izblendirajte.

Dobijeni roze krem sipajte preko belog krema.

Ukrasite laka vegan tortu malinama i stavite je u frižider na 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Торта је преукусна, али не знам где сам погрешила. Испала је танка, ма претанка а пратила сам све мере и држала се строго рецепта, чак сам и модлу од 20 цм купила.
03.07.2023 12:37