Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od piškota»Domaća torta sa piškotama i smokvama

Domaća torta sa piškotama i smokvama

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Domaća torta sa piškotama i smokvama
Fotografije: Genoveva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Čak i da smo se prejeli, opet ćemo naći mesto za jedno parče ove domaće torte"

Potrebni sastojci

  • piškote - 300 g
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 1250 ml
  • žumanca - 6 komada
  • vanila - 1 komad
  • smokve - 20 komada
  • maslac - 100 g
  • čokolada - za rendanje
  • kukuruzni skrob - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za krem za tortu od piškota umutite žumanca sa šećerom i vanilom.

Rastvorite kukuruzni skrob u 50 ml svežeg mleka i sipajte ga u žumanca.

Umutite ponovo smesu.

Zagrejte 950 ml svežeg mleka na ringli i dodajte u njega drugu smesu u tankom mlazu uz neprestano mešanje.

Dobro je da stavite i malo maslaca.

Uzmite piškote i svaku umočite u hladno sveže mleko.

Poređajte jedan red njih u kalup sa dnom koje se skida i odozgo sipajte krem.

Stavite nekoliko smokvi preko krema i nakon toga ponovite ove korake dok se ne iscrpe količine.

Dobro oblikujte tortu i stavite je u frižider.

Po želji je ukrasite smokvama i narendanom čokoladom.

Uživajte u ovoj domaćoj torti sa piškotama i smokvama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: