Parfe od kokosa

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
26/10/2019
"Svež i lagan desert, idealan za toplo vreme "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 80 g
  • brašno - 60 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 5 g
  • za krem od kokosa
  • kokosovo brašno - 50 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • mleko od koksoa - 150 ml
  • šećer u prahu - 180 g
  • vanila - 2 komada
  • beli krem - 1 komad, za kolače
  • želatin - 1 kesica
  • mlečna čokolada - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo koru, tako što mikserom umutimo prvo belanca dva jajeta i 80 g šećera. Mutimo dok belanca ne postanu kao sneg, nakon toga dodajemo dva žumanca i mutimo.

U brašno dodajemo prašak za pecivo i dodajemo jaja u njega. Na kraju stavljamo kakao i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Pečemo na papiru za pečenje u okruglom plehu, možemo malo namazati. Pečemo oko 15-20 minuta, proveravamo čačkalicom za zube da li je kora gotova.

Kada kora bude gotova ostavljamo da se ohladi kora i pripremamo krem. Prvo umutimo beli krem za kolače kao što je navedeno u pakovanju - mutimo mikserom 5-6 minuta, dodajemo hladno kokosovo mleko u praškastu smesu.

Nakon što krem bude gotov, u drugu duboku posudu sipamo kiselu pavlaku i šećer u prahu i mutimo mikserom. Nakon toga dodajemo vanilu i kokosovo brašno. Mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu. Na kraju dodajemo umućeni beli krem i ponovo mutimo.

Nakon toga rastvaramo želatin sa vodom u čaši i kad nabubri ugrevamo u mikrotalasnoj oko 5 sekundi, nakon što se rastvori želatin, dodajemo u kokosov krem. Skidamo koru sa papira i stavljamo na veliku tacnu za tortu.

Stavljamo obruč i sipamo krem peko kore. Poravnamo i stavljamo u frižider na bar 2 sata. Na kraju skidamo obruč i ukrašavamo rendanom čokoladom. Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar