Salata od skuvanih šargarepa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
02/10/2018
"Čekamo da se salata začini još malo i navaljujemo "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano845
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo šargarepe, oljuštimo i stavljamo ih u šerpu i sipamo vodu tek toliko da ih prekrije. Stavljamo ih da se kuvaju bar 15 minuta.

Proveravamo viljuškom koliko su se skuvale - treba da budu blago tvrde. Vadimo ih iz vode i ostavljamo da se ohlade. Nakon toga ih sečemo na krugove.

Stavljamo ih u odgovarajuću posudu za serviranja sipamo maslinovo ulje i balsamiko sirće, dodajemo sitno isečen beli luk i vezicu peršuna, so i malo bibera po ukusu i mešamo da se dobro začine.

Dobro je da salata odstoji bar 30 minuta, da bi se pomešali svi ukusi i arome.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar