Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Paprikaš sa pilećim srcima

Paprikaš sa pilećim srcima

Irina ManolovaIrina Manolova
Početnik
528
Paprikaš sa pilećim srcima
Fotografije: Petya Aleksandrova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Sočan i za spremanje veoma lagan paprikaš na seoski način koji vas obavezuje da posle oližete ceo tanjir"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 1 kg
  • luk - 4 - 5 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • paradajz - 3 - 4 komada (može paradajz pire)
  • maslac - 30 g
  • ulje
  • so
  • biber
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstamo sitno isečen luk, beli luk i šargarepu u maslacu i malo ulja dok ne omekša.

Stavljamo srca i nastavljamo dinstanje dok ne ostane na masnoći.

Dodajemo paradajz (ako je svež narendamo ga), oko jednu šolju vode, začine i ostavljamo da vri 15-20 minuta na slaboj vatri, mešajući s vremena na vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: