Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Ukusan paprikaš sa pilećim krilcima

Ukusan paprikaš sa pilećim krilcima

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Ukusan paprikaš sa pilećim krilcima
Fotografije: Veca
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Najviše volimo stara, domaća jela, a vi?"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 6 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • ulje - po potrebi
  • aleva paprika - 1 kašika, slatka
  • začini - po ukusu
  • pasirani paradajz - 150 ml
  • krompir - 3 komada
  • brašno - 2 kašike
  • voda - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju ispržiti pileća krilca dok ne porumene sa obe strane, pa ih odložiti sa strane.

Na istoj masnoći upržiti sitno seckan crni luk, dodati alevu papriku, pasirani paradajz i izmešati. Umešati oljušten, opran i na kockice iseckan krompir.

Poređati krilca.Naliti vodom(koliko da ogrezne), poklopiti i kuvati na tihoj vatri 45 minuta, uz povremeno mešanje.

Brašno razmutiti u malo vode, sipati u šerpu sa krilcima i sve izmešati. Začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin). Ukrčkati na tihoj vatri dok se brašno ne ukuva.

Služiti uz sezonsku salatu. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: