Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Čorba sa pilećim srcima i rezancima

Čorba sa pilećim srcima i rezancima

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Pomoćnik kuvara
6214233
Čorba sa pilećim srcima i rezancima
Fotografije: Valentina Psaltirova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Znamo jednu sjajnu čorbu sa pilećim srcima, hoćete li je probati i vi"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 400 g
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • rezanca - 3 gnezda
  • ulje
  • so
  • aleva paprika
  • peršun - 10 strukova
  • jaje - 1 komad, za zapršku
* merne jedinice

Način pripreme

Srca se operu i stavljaju se da se kuvaju. Kad provru, dodaju se isečene šargarepe i krompir, ulje 5 kašike i 1 kašičica aleva paprike.

Skroz na kraju, pre nego što se skloni sa ringle, posipa se sitno isečenim peršunom.

Pravi se zaprška sa jajetom, u promešano jaje se dodaje čorba, da se ujednači temperatura čorbe i zaprške.

Servira se topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: