Način pripreme
Isecite meso na veće komadiće (dobro je da je prošarano sa masnoćom), stavite ga u posudu za pečenje zajedno sa uljem i šoljom tople vode.
Stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne uvri voda i ne ostane na masnoći. Meso treba da je dobilo prijatnu preplanulost. Izvadite meso iz posude i zapržite na kratko na slaboj vatri sitno isečen luk, šargarepu i beli luk.
Dodajte očišćen, opran i dobro proceđen od vode pirinač, zapržite dok ne postane prozračan. Dodajte komadiće mesa, začin od povrća i koren celera isečen na male parčiće, prelijte sa 900 ml tople vode.
Posolite i ostavite da provri jelo, nakon toga stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 160, tako se pirinač kuva i nabubri laganije i ne pretvara se u kašu, Servirajte toplo sa sezonskom salatom.