Tartalete sa ovsenim pahuljicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
29/11/2018
"Jedinstvene zdrave tartalete koji će vas naterati da poludite za njima "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano605
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • banane - 2 komada
  • ovsene pahuljice - 150 g, ili musli
  • tečni med - 6 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • cimet - 1 kašičica
  • kiselo mleko - po 1 kašika, ili voćno mleko (za svaku tartaletu)
  • sušeno voće - ili sveže za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječimo oljuštene banane u avanu ili viljuškom. U njih dodajemo med i mešamo običnom kašikom.

U odvojenoj posudi mešamo ovsene pahuljice sa cimetom i solju i u njih dodajemo smesu od banane i nastavljamo da mešamo ponovo običnom kašikom.

Dobijenu lepljivu smesu stavljamo u kalupe za mafine, trudeći se da stavljamo malo smese po stranama kalupa. Treba da budu slične korpicama.

Pečemo ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok mogu da se odvoje od kalupa, a da ne promene svoj oblik. Nakon toga vadimo tartalete iz kalupa, treba to da uradimo pre nego što se ohlade, jer će se posle lomiti pri vađenju.

U svaku tartaletu stavljamo po 1 kašiku (može i malo više) kiselog ili voćnog mleka.

Za ukras možemo da koristimo različito voće - mandarine, kivi, jabuke, nar ili ipak sušeno voće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar