Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Domaći doneri sa kačkvaljem

Domaći doneri sa kačkvaljem

Maya NikolovaMaya Nikolova
Početnik
241
Domaći doneri sa kačkvaljem
Fotografije: Maya Nikolova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
8
"Pozovite prijatelje na nezaboravnu doner žurku - zabava od vas, a recept za donere od nas"

Potrebni sastojci

  • za sos
  • kiselo mleko - 300 g
  • majonez - 150 g
  • biber
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • za meso
  • aleva paprika
  • pileći bataci - 4 komada
  • aleva paprika
  • maslac
  • so
  • za pogače
  • kvasac - 7 g, suvi
  • voda - 250 ml, mlaka
  • brašno - 500 g
  • ulje - 6 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • za nadev
  • krompir - prženi
  • ljutenica
  • kiseli krastavčići
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake u vodi. Dodajte kvasac sa kašikom šećera, vodom, brašnom i soli. Zamesite testo. Kad nadođe podelite ga na 8 loptica i svaku razvucite.

Stavite meso u malo pleh zajedno sa začinima i maslacem. U blenderu (može i ručno) ih pomešajte. Dodajte kiselo mleko, majonez i beli luk. To je osnovni sos za doner.

Kad razvučete tanko testo (tortilje su kao prlenke, ali tanje) stavite ih u topao tiganj, prethodno namazan maslacem.

Kad se ispeku pokrijte ih sosom, rendanim kačkvaljem, mesom, prženim krompirom, kiselim krastavčićima. Uvijte! Bude veoma ukusno! Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: