Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Male Pogače»Ukusne male pogače sa parmezanom i kačkvaljem

Ukusne male pogače sa parmezanom i kačkvaljem

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
152511k41
Ukusne male pogače sa parmezanom i kačkvaljem
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 5
22/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
15
"Poslužuju se tople sa šoljom jogurta naše ukusne male pogačice sa parmezanom i kačkavaljem. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • parmezan - 80 g, fino izrendan
  • kačkavalj - 200 g
  • sir - 150 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • žumanca - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko se stavlja u posudu i u njega se dodaje soda. Izmeša se dok se soda aktivira. Nakon toga se dodaju četiri jaja i ponovo se meša.

Kačkavalj i sir se rendaju na krupno rende i takođe se dodaju u smesu.

SLede parmezan, ulje i brašno. Smesa postaje lepljiva, ali to nije problem.

Tepsija rerne se oblaže papirom za pečenje i premazuje se uljem.

Rukama koje su namazane uljem se uzima smesa i oblikuju se ovalne male pogačice koje se ređaju u tepsiju.

Hlepčići sa sirom se premazuju žumancima i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok se ne dobije prijatna boja.

Poslužuju se tople sa šoljom jogurta naše ukusne male pogačice sa parmezanom i kačkavaljem.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: