Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Patlidžan iz rerne sa paradajz sosom i kačkvaljem

Patlidžan iz rerne sa paradajz sosom i kačkvaljem

Jivka EmilovaJivka Emilova
Šegrt
101252
Patlidžan iz rerne sa paradajz sosom i kačkvaljem
Fotografije: Jivka Emilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Patlidžan iz rerne sa paradajz sosom i kačkavaljem je sve što vam treba za ručak."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 550 g ( srednja)
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 3 struka
  • kobasica - komada
  • paradajz pire - 400 g
  • kockice paradajza - 400 g, (konzerva)
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 50 ml
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičice
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane i šargarepu očistimo i isečemo na kockcie. U šerpi ugrevamo ulje i stavljamo luk oko 2 minuta, nakon toga dodajemo patlidžan i šargarepu.

Dodajemo so, čubar, alevu papriku, biber i beli luk, sitno iseckan.

Kuvamo oko 5 minuta, mešamo periodično. Dodajemo paradajz (kockice i konzervu paradajz sosa), celer i kobasice, šećer.

Kuvamo dok se ne zgusne na umerenoj vatri.

Kad jelo sa patlidžanom bude gotovo, sa dobro zgusnutim sosom, sve prebacimo u pelh, dodajemo rendani kačkavalj i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pogledajte još ideja šta da pripremimo sa patlidžanom, kao i pogledajte kako prženi patlidžan da ne upije masnoću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: