Način pripreme
U velikoj posudi pomešamo sve sastojke za keks (bez brašna) i lepo umutimo mikserom. Nakon toga skidamo mikser, postepeno dodajemo brašno i mešamo spatulom dok ne dobijemo homogenu smesu.
Smesu sipamo u malo pleh, namažemo uljem i posipamo brašno, pečemo u umerenoj rerni oko 30 minuta. Kad kolač bude gotov vadimol ga i ostavljamo da se potpuno ohladi.
Čim se potpuno ohladi izmrvimo rukama sitno u veliku posudu i u njega dodajemo maslac (prethodno rastopljen), susam i promešamo lepo, nakon toga dodajemo mleko postepeno da dobijemo gustu i lepljivu smesu.
Nakon toga vadimo smesu iz posude i stavljamo je na ubrus, oblikujemo tako što salamu prelivamo čokoladom, prethodno rastopljenoj u mikrotalasnoj ili na pari, ostavljamo u frižideru da se stegne oko 10 minuta, nakon toga vadimo i posipamo šećerom u prahu i kokosovim brašnom i ponovo vraćamo u rernuna još 15 minuta.
Kad se stegne pažljivo prebacujemo salamu na tanjir.