Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Savijača sa pečenim paprikama i sirom

Savijača sa pečenim paprikama i sirom

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Savijača sa pečenim paprikama i sirom
Fotografije: tsvetoslava kirkova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusan seoski recept sa pečenim paprikama, jajima i sirom - iz starih notesa"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 700 g, belo
  • kvasac - 1/2 kocke, svež
  • sveže mleko - 350 ml, toplo
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • jaja - 2 komada (1 žumance je za mazanje)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
  • Za nadev
  • paprike - 5 - 6 komada, pečene, crvene
  • sir - 200 g
  • ljuta paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac sa šećerom u malo svežeg mleka i dve kašike brašna, prosejte ostatak brašna i pomešajte ga sa solju. Napravite udubljenje u sredini i dodajte narasli kvasac i umutite jaja sa kiselim mlekom, sirćetom i uljem.

Dodajte postepeno sveže mleko dok ne zamesite meko i vazdušasto testo. Namažite ga uljem i ostavite da naraste 1 sat.

Gotovo testo podelite na 6 lopti, svaka lopta se razvija u elipsastu koru, kora se posipa nadevom od sira i pečenim paprikama isečenim na sitno, uvija]se u rolat i uvrće se.

Tako radite sa svim loptama, ređate ih u posudu za pečenje i ostavljate da narastu još 20-30 minuta. Mažete žumancem umućenim sa mlekom i pečete na 200 stepeni dok ne bude gotovo (oko 45 minuta).

Ako želite da savijača bude pikantna, pospite ljutom paprikom kad stavljate nadev preko kore, ja sam napravila 3 kore bez ljute paprike i 3 sa ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: