Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Kajgana sa lukom i sirom

Kajgana sa lukom i sirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5941442k149
Kajgana sa lukom i sirom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
10/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Ukusno brzo jelo, koje svi volimo da jedemo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • sveže mleko - 30 ml
  • luk - 2 glavice, crni
  • sir - 150 g, beli
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 prsohvat, ljuta
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i isecite ga na polumesec.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri.

Umutite jaja u posudi, posolite, dodajte sveže mleko i izmrvljeni sir.

Začinite biberom i ljutom alevom paprikom i promešajte.

Stavite luk u tiganj i pržite nekoliko minuta dok ne omekša i dok ne dobije zlatnu boju.

Sipajte smesu od jaja u luk, ostavite nekoliko sekundi i onda promešajte.

Kuvajte jaja minut-dva dok ne budu gotova, pazite da ne zagore i da se ne isuše.

Servirajte sa mesom, kobasicom ili roštiljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: