Način pripreme
Priprema palačinaka:
Oljuštite cveklu i šargarepu, operite i isecite na kockice, stavite ih u posebne posude. Prelijte vodom koliko da ih pokrije, stavite na vatru i kuvajte 15-ak minuta.
Izvadite rešetkastom kašikom kuvano povrće u posebne posude i posebno pasirajte, dodajte po malo od svežeg mleka da dobijete pire.
U drugoj posudi umutite jaja sa malo soli, dodajte maslinovo ulje i dodajte po malo brašna i svežeg mleka dok ne dobijete smesu kao za palačinke. Podelite smesu na dva dela.
U jedan deo dodajte izgnječenu cveklu, a u drugi deo pire od šargarepe. Smesa treba da bude gušća od boze.
Tiganj za palačinke namažite malo uljem uz pomoć četke i posebno ispecite dve palačinke.
Priprema nadeva:
U blenderu pomešajte navedene sastojke potrebne za mazanje.
Dodajte izgnječene čenove belog luka, iseckani peršun ili mirođiju i sve zajedno meljite dok ne dobijete krem.
Nadev rasporedite preko dve palačinke i svaku uvijte na poseban rolat.
Palačinke u boji isecite na široke trakice. Možete ih ukrasiti po želji. Ja sam stavite od krema špricem i stavila pera od luka i peršuna, a takođe im dobro stoji i mirođija.
Servirala sam ih sa pohovanim surimi štapićima - zamrznuti prozvod iz prodavnice, koji se peče prema uputstvu na pakovanju. Vi ih možete servirati sa pripremljenim mesom po vašem izboru.