Domaći sladoled s karamelom i orasima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
20/12/2018
"Najukusniji sladoled koji ćete probati ovog leta - domaći sladoled s karamelom i orasima "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj šerpi stavite šećer i vodu na vatru i ostavite da se karamelizuje. Nije obavezno da mešate, dovoljno je da protresete posudu s vremena na vreme.

Kada karamel počne da menja boju, od zlataste ka bledo-braon sipa se mleko. Mešajte dok se karamel ne istopi u mleku. Dodajte cimet i ostavite mleko da se krčka desetak minuta dok se ne zgsune i sipajte orahe. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Pavlaka se muti temeljno. U nju se dodaje smesa sa karamelom i meša se dok se ne pomešaju. Prespite smesu u odgovarajuću posudu i stavite u zamrzivač da se zamrzne. Sladoled se muti nekoliko puta, da se izbegne formiranje velikih kristala.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar