Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Jela pod Sačem»Pileće šnicle sa povrćem na saču

Pileće šnicle sa povrćem na saču

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Pileće šnicle sa povrćem na saču
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
22/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Hitno tražimo sač, ako je moguće pun pilećih šnicli i povrća, zato što smo mnogo gladni"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 3 komada
  • luk - 1 komad, glavica srednje veličine
  • pečurke - 2 - 3 kmada
  • tikvice - 1 komad, velika
  • patlidžan - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje
  • so
  • soja sos
  • vegeta ili začin za pile
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo povrće i sečemo ih na krugove. Ako su krugovi mnogo veliki sečemo ih na pola.

Posipamo patlidžan solju i ostavljamo sa jedne strane na oko 10 minuta. Luk sečemo na polumesec. Namažemo sač i stavljamo povrće na njega.

Promešamo dobro i posipamo vegetom.

Prethodno začinimo pileće šnicle soja sosom i začinom za pile i stavljamo na povrće.

Posipamo sitno iseckanim peršunom. Sač stavimo u rernu da se peče.

Svremena na vreme promešamo pažljivo i okrećemo šnicle da se ispeku sa obe strane.

Serviramo sa čašom hladnog belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: