Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Jela pod Sačem»Pileći bataci na saču sa povrćem

Pileći bataci na saču sa povrćem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k134
Pileći bataci na saču sa povrćem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
17/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Ako imate sač, bolje ga pripremite"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 300 g, bez kostiju
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • paprike - 2 komada, crvene
  • pečurke - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 2 kašike, plus za mazanje sača
  • parmezan - 3 kašike
  • začin - za doner
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na tanke parčiće. Marinirajte sa maslinovim uljem, sokom od limuna, začinom za doner i solju po ukusu. Stavite marinirano meso na oko sat u frižider.

U međuremenu isecite luk na tanke polumesece, beli luk - na sitno. Očistite i isecite pečurke na kriške, a paprike na lente.

Namažite sač obilno uljem. Poređjte meso na sač. Stavite u hladnu rernu i zapecite na 180 stepeni na oko 20 minuta.

U međuvremenu zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na ringli na umerenoj vatri i zapržite isečene paprike. Nakon oko 5 minuta, dodajte luk i paprike. Pržite oko 5 minuta i dodajte beli luk. Pržite još oko 2 minuta i rasporedite zaprženo povrće preko pilećeg žilijena na saču.

Pecite oko 10 minuta. Kad je gotovo, pospite jelo sa malo sira/parmezana za ukus i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: