Način pripreme
Isecite pileće meso na tanke parčiće. Marinirajte sa maslinovim uljem, sokom od limuna, začinom za doner i solju po ukusu. Stavite marinirano meso na oko sat u frižider.
U međuremenu isecite luk na tanke polumesece, beli luk - na sitno. Očistite i isecite pečurke na kriške, a paprike na lente.
Namažite sač obilno uljem. Poređjte meso na sač. Stavite u hladnu rernu i zapecite na 180 stepeni na oko 20 minuta.
U međuvremenu zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na ringli na umerenoj vatri i zapržite isečene paprike. Nakon oko 5 minuta, dodajte luk i paprike. Pržite oko 5 minuta i dodajte beli luk. Pržite još oko 2 minuta i rasporedite zaprženo povrće preko pilećeg žilijena na saču.
Pecite oko 10 minuta. Kad je gotovo, pospite jelo sa malo sira/parmezana za ukus i servirajte.