Način pripreme
Dobro namažite sač sa malo ulja. Odvojeno dobro namažite svinjske grudi uljem i začinite solju i začinom ras el hanut* (arapski začin, mešavina korijandera, đumbira, kumina, cimeta, kurkume, bibera, oraščića i pimenta).
Stavite u sač i stavite u hladnu rernu. Zagrejte na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
U međuvremenu očistite povrće i isecite - pečurke i luk na polumesece, paprike na tanke trake, a slaninu na male parčiće.
Zagrejte 2 kašike ulja u tiganju i zapržite povrće oko 15 minuta tek toliko da odvoji tečnost.
Izvadite iz tiganja i pomešajte sa slaninom isečenom na male parčiće.
Nakon što istekne vreme pečenja grudi izvadite iz sača i pospite povrćem sa slaninom oko grudi i preko njih. Dopecite još oko 20 minuta.
Servirajte meso sa povrćem sa slaninom i krompir pireom.
Svinjske grudi na saču sa povrćem su mnogo ukusne.