Tiganjice sa praškom za pecivo i rakijom
Тиганици с бакпулвер и ракия
bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tiganjice»Tiganjice sa praškom za pecivo i rakijom

Tiganjice sa praškom za pecivo i rakijom

Tiganjice sa praškom za pecivo i rakijom
Fotografije: Mariana
1 / 2
25/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Mekane i slatke baš kao što izgledaju"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 2/3 šolje
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 3 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 1 i 2/3 šolje, tip 650
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • rakija - 1 supena kašika
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno u posudu. U drugoj posudi umutimo jaja viljuškom sa šećerom i brašnom. Posle dodajemo kiselo mleko u jaja i nastavljamo da mutimo dok ne dobijemo glatku smesu.

Prašak za pecivo pomešamo sa brašnom i promešamo. Postepeno dodajemo brašno sa praškom za pecivo u druge sastojke i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Na kraju stavljamo rakiju i ponovo promešamo dobro.

Ugrevamo ulje u šerpi na vatri. Stavljamo više ulja. Ulje treba da bude dobro ugrejano. Tiganjice pržimo na srednjoj temperaturi.

Uzimamo supenu kašiku i uzimamo od smese. Stavljamo u ugrejano ulje i kad se isprže sa jedne strane, okrećemo ih kašikom.

U šerpi u isto vreme pržimo 5 komada. Dobijamo krugove sa prijatnom koricom.

Kad se isprže stavljamo na tanjir i posipamo šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: