Ljuskavci

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Ljuskavci
Fotografije: Veca
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Zapišite recept, napravite i pozovite nas, čisto da proverimo da li su kao mamini"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 450 ml, mlaka
  • kvasac - 20 g, svež
  • brašno - 700 g
  • so - 2 kašičice
  • mast - 1 kašika, svinjska
  • za premazivanje
  • mast - 1 kašika, svinjska
  • za prženje
  • mast - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U odgovarajućoj posudi pomešati mlaku vodu, izmrvljen kvasac, so i mast, pa postepeno dodajući brašno zamesiti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 25 minuta na toplom mestu.

Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veći krug. Zagrejati kašiku masti i premazati koru. Uviti u rolat i iseći na 7 parčadi. Krajeve svakog parčeta zaviti i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Nakon toga, rastanjiti oklagijom u krug veličine tiganja. Pržiti na zagrejanj masnoći dok ne porumene sa obe strane. Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Savet: Služiti uz sir, jogurt, ajvar ili kao slatku varijantu uz džem, pekmez.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: