Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa pečurkama i maslinama

Omlet sa pečurkama i maslinama

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812766656
Omlet sa pečurkama i maslinama1 / 2
03/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
4
"Prolećni omlet sa aromatičnim pečurkama - spremićete ga lako i brzo u mikrotalasnoj"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • pečurke - 250 g
  • masline - 10 komada
  • maslac - 3 kašike
  • paprika - 1 zelena
  • paradajz sos - 400 ml
  • mleko - 1/2 šolje
  • kačkavalj - 1/2 šolje, narendan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke i paprike se iseku na sitno i zajedno sa kašikom maslaca zagrevaju se u pokrivenoj posudi 3 minuta na najjačoj temperaturi mikrotalasne, pri čemu jednom promeša. Dodaju se paradajz sos i isečene masline i peče se 3 minuta na 100%.

Meša se i ostavlja se sa strane. Stavlja se kašika maslaca u široku posudu za pečenje, pokriva se i rastapa sa 20-30 sekundi na 100%. Odvojeno se umute jaja, dodaju se mleko, so i biber.

Pola smese se sipa u posudu za pečenje, pokriva se voštanim papirom i peče se 2 minuta na 100%.

Promeša se pažljivo, tako da deo ispečen po krajevima ostane u sredini. Pokriva se i peče se još 2 minuta na 100%. Gotov omlet se vadi u tanjir.

Na isti način se prirpema i preostala smesa. U sredinu svakog omleta se sipa po 1/2 čaše sosa, presavija se na pola, sipa se preostali sos i posipa se kačkavaljem. Svaki omlet se seče na pola i servira se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: