Način pripreme
Pečurke i paprike se iseku na sitno i zajedno sa kašikom maslaca zagrevaju se u pokrivenoj posudi 3 minuta na najjačoj temperaturi mikrotalasne, pri čemu jednom promeša. Dodaju se paradajz sos i isečene masline i peče se 3 minuta na 100%.
Meša se i ostavlja se sa strane. Stavlja se kašika maslaca u široku posudu za pečenje, pokriva se i rastapa sa 20-30 sekundi na 100%. Odvojeno se umute jaja, dodaju se mleko, so i biber.
Pola smese se sipa u posudu za pečenje, pokriva se voštanim papirom i peče se 2 minuta na 100%.
Promeša se pažljivo, tako da deo ispečen po krajevima ostane u sredini. Pokriva se i peče se još 2 minuta na 100%. Gotov omlet se vadi u tanjir.
Na isti način se prirpema i preostala smesa. U sredinu svakog omleta se sipa po 1/2 čaše sosa, presavija se na pola, sipa se preostali sos i posipa se kačkavaljem. Svaki omlet se seče na pola i servira se.