Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Pečeni zec sa maslinama i pečurkama

Pečeni zec sa maslinama i pečurkama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pečeni zec sa maslinama i pečurkama
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Pečeni zec u đuvečari postaje sočan, a meso nežno i veoma aromatično od eteričnih ulja ruzmarina i majčine dušice. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • zec - ceo, nasečen
  • masline - 60 g (zelene, crne ili ljubičaste)
  • beli luk - 6 čenova
  • belo vino - 250 ili 300 ml suvo
  • med - 1 kašika
  • piment - 1 kašičica
  • majčina dušica - 2 grančice
  • ruzmarin - 1 grančica
  • pečurke - 400 g seckane
  • maslinovo ulje - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Evo odličnog recepta za Uskrs ili svaki dan sa sunčanim ukusima i svežim začinskim biljem. Laka poslastica za pripremu je ovaj punjeni zec.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U đuvečari zagrejte obilno malo maslinovog ulja i popržite komadiće zeca sa svake strane.

Dodajte belo vino, dodajte kašiku meda, piment, so i biber.

Zatim dodajte seckane pečurke, masline, čen belog luka, majčinu dušicu i ruzmarin.

Stavite u rernu i kuvajte 40 minuta, dolivajući vodu po potrebi tokom kuvanja.

Kada završite, uživajte sa pečenim krompirom, na primer, ili drugim povrćem.

Pečeni zec u đuvečari postaje sočan, a meso mekano i veoma aromatično od eteričnih ulja ruzmarina i majčine dušice. Prijatno!

Savet: Uvek možete eksperimentisati tako što ćete pečenom zecu sa maslinama i pečurkama dodati papriku ili paradajz pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: