Način pripreme
Evo odličnog recepta za Uskrs ili svaki dan sa sunčanim ukusima i svežim začinskim biljem. Laka poslastica za pripremu je ovaj punjeni zec.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U đuvečari zagrejte obilno malo maslinovog ulja i popržite komadiće zeca sa svake strane.
Dodajte belo vino, dodajte kašiku meda, piment, so i biber.
Zatim dodajte seckane pečurke, masline, čen belog luka, majčinu dušicu i ruzmarin.
Stavite u rernu i kuvajte 40 minuta, dolivajući vodu po potrebi tokom kuvanja.
Kada završite, uživajte sa pečenim krompirom, na primer, ili drugim povrćem.
Pečeni zec u đuvečari postaje sočan, a meso mekano i veoma aromatično od eteričnih ulja ruzmarina i majčine dušice. Prijatno!
Savet: Uvek možete eksperimentisati tako što ćete pečenom zecu sa maslinama i pečurkama dodati papriku ili paradajz pire.