Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata sa krompirom, fileom, maslinama i pečurkama

Fritata sa krompirom, fileom, maslinama i pečurkama

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k49
Fritata sa krompirom, fileom, maslinama i pečurkama
Fotografije: Mariana
1 / 3
29/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Aromatična fritata koja će pomilovati vaša čula neverovatnim punim ukusom! Pravi praznik na trpezi!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada, velika
  • krompir - 4 komada
  • file - 160 g
  • pečurke - 4 komada
  • so
  • biber
  • masline - 8 komada
  • maslac - 2 kašike, meki
  • sveže mleko - 1/3 šolje
  • maslac - za mazanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir. Operemo i isečemo na po 2 parčeta. U blago posoljenoj vodi ih skuvamo. Ne treba da su mnogo skuvani. Nakon što budu gotovi sečemo ih na male parčiće kao za krompir salatu. Stavljamo ih u posudu.

Stavljamo tiganj na ringlu i zagrevamo 2-3 kašike ulja. Sečemo pečurke na parčiće. U ulju ih zapržavamo. File sečemo na male tanke parčiće. I njih stavljamo u posudu uz krompir.

Nakon što zapržimo pečurke dodajemo i njih. Sečemo masline na parčiće. Začinjavamo solju i biberom. Dodajemo sveže mleko i masline. Mutimo 6 jaja u drugu posudu. Posle dodajemo i jaja.

Omekšamo 2 kašike maslaca, dodajemo i njega. Sve promešamo. Stavljamo sve u posudu za pečenje namazanu maslacem. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon što se ispeče sečemo na trouglove. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: