Način pripreme
U duboki tiganj sipajte ulje i luk, sitno iseckan. Propržite i dodajte maslac, a ubrzo i očišćene i iseckane pečurke.
Ukoliko želite, možete da dodate i deo maslina sa prethodno izvađenim košticama i sitno iseckanim.
Čim primetite da su pečurke omekšale, sipajte pirinač. Kratko propržite, začinite začinima.
Uključite rernu na 200 stepeni. Uzmite udobnu tepsiju u kojoj ćete pripremiti pirinač u rerni. Prebacite smesu u nju i spajte vodu prema uputstvima sa pakovanja pirinča.
Pecite ukusni pirinač sa pečurkama otprilike pola sata - tečnost treba da ispari. Malo pre nego što jelo bude gotovo dodajte i drugi deo maslina.
Kada posni pirinač bude gotov, izvadite, pokrijte krpom i ostavite na 10 minuta da se odmori.
Nakon toga posni pirinač sa pečurkama i maslinama u rerni je spreman za serviranje.