Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pirinač u rerni»Posni pirinač sa pečurkama i maslinama u rerni

Posni pirinač sa pečurkama i maslinama u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Posni pirinač sa pečurkama i maslinama u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Napravite jednu bogatu salatu i poslužite zajedno sa ovim posnim pirinčem - nije vam potrebno ništa drugo kako bi vam bilo maksimalno ukusno"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • pečurke - 250 g (miks smeđe pečurke i lisičarke)
  • masline - otprilike 15 komada, kalamata
  • luk - 2 srednje glavice
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • začin od povrća - 1 supena kašika, s vrha (Vegeta)
  • divlja nana - 1 prstohvat
  • biber - po ukusu
  • čubar - 2 prstohvata, mrvnjeni
  • ulje - 1/2 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

U duboki tiganj sipajte ulje i luk, sitno iseckan. Propržite i dodajte maslac, a ubrzo i očišćene i iseckane pečurke.

Ukoliko želite, možete da dodate i deo maslina sa prethodno izvađenim košticama i sitno iseckanim.

Čim primetite da su pečurke omekšale, sipajte pirinač. Kratko propržite, začinite začinima.

Uključite rernu na 200 stepeni. Uzmite udobnu tepsiju u kojoj ćete pripremiti pirinač u rerni. Prebacite smesu u nju i spajte vodu prema uputstvima sa pakovanja pirinča.

Pecite ukusni pirinač sa pečurkama otprilike pola sata - tečnost treba da ispari. Malo pre nego što jelo bude gotovo dodajte i drugi deo maslina.

Kada posni pirinač bude gotov, izvadite, pokrijte krpom i ostavite na 10 minuta da se odmori.

Nakon toga posni pirinač sa pečurkama i maslinama u rerni je spreman za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: