Način pripreme
Dobro operemo batake i skuvamo ih dok ne budu potpuno gotovi u 1.5 posoljene vode u koju smo staviti biber da bismo dobili bujon. Odvojimo meso od kostiju i isečemo ga na kockice. U plehu zapečemo makarone i prelijemo ih pilećim bujonom.
Stavimo ih u rernu na 100 stepeni dok pripremamo druge sastojke. Očistimo luk i šargarepu. Luk sitno iseckamo, a šargarepu izrendamo. Očistimo i izgnječimo čenove belog luka sa malo soli.
Dinstamo malo povrće u maslacu i dodajemo pileće meso, koliko da vidi vatru. Dodajemo smesu u makarone, promešamo dobro i ponovo stavljamo u rernu. Odvojimo masline od koštica i iseckamo ih.
Isečemo topljeni sir na kockice. Dodajemo masline i sir u pleh i promešamo.
Stavljamo u rernu i ostavljamo da se peče dok makarone potpuno ne upiju bujon i dok ne dobijemo gore braonkastu koricu. Isključimo rernu i ostavljamo da se ohlade.
Dok je jelo toplo izrendamo kačkavalj da se rastopi od toplote, ali u isključenoj rerni. Pre serviranja ostavljamo lazanju da se stegne.