Način pripreme
Počnite recept za kraljevske makarone iz rerne sa njihovim kuvanjem u posoljenoj vodi, treba da budu malo tvrđe, al dente. Ipak ćemo ih nakon toga peći.
Nakon toga ih operite hladnom vodom i ostavite sa strane.
Izrendajte sir i kačkavalj, odvojite kačkavalj u posebnu posudu za vrh.
Razbijte jaje u posudu i umutite.
Počnite da pripremate sos za makarone, prvo u posudi rastopite maslac.
Nakon toga dodajte brašno i dobro promešaje žicom, dok dobijena kaša ne dobije braonkastu boju. Posle dodajte mleko i pavlaku i nastavite da mešate.
Sos za testeninu će da se zgusne i nakon toga dodajemo nekoliko kašika u umućeno jaje uz neprestano mešanje da se jaje ne preseče.
Nakon toga dodajemo smesu od jaja u sos.
Dodajemo senf, so i biber.
Na kraju dodajemo kačkavalj i sir, odvajamo od kačkavalja za posipanje na vrhu.
Pomešamo sos sa makaronama i sipamo u namazan pleh.
Posipamo ravnomerno kačkavalj svuda i pečemo slane makarone u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pečemo približno oko 40 minuta dok makarone ne dobiju zlatnu boju i kraljevsku koricu.č
Ova varijanta jela je mnogo drugačija nego klasične makarone iz rerne, ali je sočna i pamti se.
Tekstura je kremasta, ukus nezaboravan!
Probajte i uverite se sami!
Prijatno!