Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u Rerni»Kraljevske makarone iz rerne

Kraljevske makarone iz rerne

GabrielaGabriela
Inovator
732253521
Kraljevske makarone iz rerne
Fotografije: Gabriela
1 / 5
05/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Specijalno za vas serviramo kraljevske makarone iz rerne"

Potrebni sastojci

  • makarone - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • kravlji maslac - 4 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • pavlaka - 1 šolja, za kuvanje
  • sveže mleko - 1 i 1/2 šolja
  • senf - 1 supena kašika, dižonski
  • kačkavalj - 300 g
  • kravlji sir - 300 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite recept za kraljevske makarone iz rerne sa njihovim kuvanjem u posoljenoj vodi, treba da budu malo tvrđe, al dente. Ipak ćemo ih nakon toga peći.

Nakon toga ih operite hladnom vodom i ostavite sa strane.

Izrendajte sir i kačkavalj, odvojite kačkavalj u posebnu posudu za vrh.

Razbijte jaje u posudu i umutite.

Počnite da pripremate sos za makarone, prvo u posudi rastopite maslac.

Nakon toga dodajte brašno i dobro promešaje žicom, dok dobijena kaša ne dobije braonkastu boju. Posle dodajte mleko i pavlaku i nastavite da mešate.

Sos za testeninu će da se zgusne i nakon toga dodajemo nekoliko kašika u umućeno jaje uz neprestano mešanje da se jaje ne preseče.

Nakon toga dodajemo smesu od jaja u sos.

Dodajemo senf, so i biber.

Na kraju dodajemo kačkavalj i sir, odvajamo od kačkavalja za posipanje na vrhu.

Pomešamo sos sa makaronama i sipamo u namazan pleh.

Posipamo ravnomerno kačkavalj svuda i pečemo slane makarone u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pečemo približno oko 40 minuta dok makarone ne dobiju zlatnu boju i kraljevsku koricu.č

Ova varijanta jela je mnogo drugačija nego klasične makarone iz rerne, ali je sočna i pamti se.

Tekstura je kremasta, ukus nezaboravan!

Probajte i uverite se sami!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: