Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Paprikaš sa pilećim krilcima

Paprikaš sa pilećim krilcima

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30471
Paprikaš sa pilećim krilcima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Pripremaju se lako i užasno su ukusna - evo vam dva razloga da već danas skuvate pileća krilca s paprikašem"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • slanina - 100 g
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica
  • pavlaka - 20 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileća krilca na dva dela. Slaninu isecite na male kocke.

Zapržite slaninu u suvom tiganju tako da pusti masnoću. Dodajte stino isečen luk i ustinjene čenove belog luka. Dodajte ljutu alevu papriku, 2-3 kašike vode i dinstajte luk dok ne omekša. Kada voda ispari stavite pileća krilca i zapržite ih sa svih strana.

Kada se meso zarumeni sa svih strana dolijte šolju vode, poklopite i ostavite piletinu da se dinsta na tihoj vatri oko 30 minuta.

Promešajte brašno sa pavlakom i prelijte pileća krilca. Ostavite jelo još 4.5 minuta na ringli.

Pre serviranja začinite alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: