Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Podvarak sa pilećim krilcima

Podvarak sa pilećim krilcima

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413924621044
Podvarak sa pilećim krilcima
Fotografije: Boki Lazic
1 / 2
28/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"U zimske čarolije spadaju sneg, kuvano vino i kiseli kupus"

Potrebni sastojci

  • kupus kiseli - 3 kom., manje glavice
  • luk - 3 glavice
  • šargarepa - 2 kom.
  • slanina - 100 g
  • pršuta - 100 g
  • krilca - 1 kg
  • lovorov list - 1 kom.
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca skuvati i tu vodu iskoristite za supu. Iseći luk i šargarepu na sitno i staviti na neki veći tiganj ili u duboku šerpu da se dinsta.

Povrće blago posoliti. Dok se povrće dinsta, iseckati slaninu i suvo meso pa dodati povrću.

Dok se sve to dinsta isecite kupus na tanke listiće. Sve zajedno dinstati jos 10-ak minuta. Zagrejati rernu.

U duboku tepsiju ubacite kupus pobiberite i stavite lovorovog lista. Na kupus stavite krilca.

Peći sve zajedno na 180 stepeni oko 1 sat i 30 min.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: