Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Puslice»Puslice sa lešnicima i kakaom

Puslice sa lešnicima i kakaom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421321k98
Puslice sa lešnicima i kakaom
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
21/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
15
"Ovaj kolač je dostojan kraljevske trpeze - jedinstvene slepljene puslice neponovljivog ukusa zapečenih orašastih plodova i srce od čokolade"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer - 280 g
  • kakao - 15 g
  • lešnici - 280 g (orasi)
  • vanila
  • tečna čokolada - za lepljenje
  • pistaći - 2 kašike, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca i šećer se umute u metalnoj posudi na pari žičanom mutilicom, dok se šećer ne istopi.

Nakon toga se muti mikserom dok se ne stvore vrhovi.

Lešnici mleveni na sitno i kakao se dodaju u porcijama i mešaju se pažljivo špatulom. Dodaje se i vanila.

Gotova smesa se sipa u jednokratni špric, odseče se vrh i na papir za pečenje ili modlu za francuske makaronse se našpricaju krugovi na odstojanju jedan od drugog. Peku se aromatične puslice na 110 stepeni oko sat vremena.

Kada se ohlade slepe se tečnom čokoladom i naše puslice sa lešnicima i kakaom se uvaljaju u pistaće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: