Krem vanila sa bundevom

12/01/2019
"Ako volite deserte koji se bukvalno tope na vrhu jezika - našli ste pravi recept "
Priprema15 min.
Kuvanje32 min.
Ukupno47 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, očišećna i oljuštena
  • vanila - 2 kesice
  • šećer - 150 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 1 komad
  • skrob - 60 g, kukuruzni, prirodan
  • bela čokolada - oko 40 g
  • ribizle - za dekoraciju po želji
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite bundevu na komade, uvijte svaku alominijumskom folijom i poređajte u pleh.

Pecite na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 25 minuta ili do trenutka kad stavite viljušku i ona izlazi slobodno.

2. Ostavite bundevu da se ohladi i pasirajte na fino pire. Sipajte u njega 200 ml od mleka, šećer, vanilu i so i ugrejte na tihoj vatri.

3. Umutite jaje i žumance sa preostalim mlekom i skrobom tako da nema grudvica i sipajte u preostalu smesu lagano, mutite žicom.

4. Kuvajte krem 6-7 minuta na tihoj vatri ili dok se ne zgusne. Imajte u vodu da kada se ohladi, zgusnuće se još.

5. Supajte u šolje ili u posudice i čim se ohladi izrendajte krupnije belu čokoladu. Ukrasite zrnima ribizle za slatko-kiseo kontrast.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar