Način pripreme
1. Isecite bundevu na komade, uvijte svaku alominijumskom folijom i poređajte u pleh.
Pecite na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 25 minuta ili do trenutka kad stavite viljušku i ona izlazi slobodno.
2. Ostavite bundevu da se ohladi i pasirajte na fino pire. Sipajte u njega 200 ml od mleka, šećer, vanilu i so i ugrejte na tihoj vatri.
3. Umutite jaje i žumance sa preostalim mlekom i skrobom tako da nema grudvica i sipajte u preostalu smesu lagano, mutite žicom.
4. Kuvajte krem 6-7 minuta na tihoj vatri ili dok se ne zgusne. Imajte u vodu da kada se ohladi, zgusnuće se još.
5. Supajte u šolje ili u posudice i čim se ohladi izrendajte krupnije belu čokoladu. Ukrasite zrnima ribizle za slatko-kiseo kontrast.