Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem sa bundevom i rikotom

Krem sa bundevom i rikotom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k84916k1k
Krem sa bundevom i rikotom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
22/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Serviran na specijalan način, baš kakav je i on sam - nežan krem sa rikotom i bundevom"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 450 - 500 g, oljuštena, očišćena
  • rikota - 200 g
  • krem sir - 1 kašika, puna
  • sok od limuna - 1 kašika
  • šećer - 2 - 3 kašike, pune (zavisi do slatkoće bundeve)
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • cimet - 1 prstohvat
  • čokolada - mlečna ili crna (sa koštunjavim voćem za rendanje)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite bundevu na krupne parčiće i skuvajte je. Nakon što je gotova ostavite je da se ocedi od vode i ohladi. Možete blago da je izgnječite da je iscedite. To je potrebno da ne bi krem bio previše redak.

2. Stavite u posudu rikotu, šećer, vanilin šećer, krem sir, cimet, sok od limuna i oceđenu kuvanu bundevu.

3. Pasirajte savršeno gladak i vazdušast krem. Regulišite slatkoću, ako je potrebno dodajte malo šećera (meni su dve izvršite kašike dovoljne).

4. Gotov krem sipajte u čaše i stavite u frižider da se stegne.

Servirajte sa narendanom čokoladom i koštunjavim voćem.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: