Način pripreme
Za koru:
Umutimo jaja mikserom dok ne pobele. Dodajemo šećer, vanilu i so. Mutimo mikserom na minimalnoj brzini. Prosejemo brašno zajedno sa kakaom i praškom za pecivo i dodajemo u smesu od jaja iz dva puta, mutimo mikserom na niskoj brzini na kratko vreme, koliko da dobijemo glatku smesu. Treba da dobijemo mekan krem.
U kalup za tortu stavljamo papir za pečenje i namažemo malo, sipamo smesu za koru. Ugrevamo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Stavljamo koru da se peče dok ne bude gotova. Gotovu koru odmah vadimo iz kalupa. Papir takođe odvajamo od kore odmah. Ostavljamo da se ohladi.
Za sirup:
U odgovarajućoj šerpi pomešamo sveže mleko, šećer i kakao i uz neprestano mešanje ostavljamo na vatri da provri. Dodajemo kakao i amareto.
Za krem:
Umtimo kratko pavlaku na niskoj brzini miksera, dodajemo šećer i amareto i nastavljamo da mutimo dok ne postane mekana.
U drugu posudu stavljamo maskarpone i mutimo mikserom i u njega dodajemo kondenzovano mleko. Postepeno ga dodajemo zato što će maskarpone biti tečan ako preteramo sa količinom. Dodajemo pavlaku u maskarpone i mešamo spatulom da ne padne smesa.
U kalupu za tortu sa obručem stavljamo hladnu koru i prelivamol je polovinom sirupa.
Namažemo polovinom mekanog krema i u preostali deo sirupa na trenutak potopimo piškote i ređamol na krem, odozgo završavamo drugom polovinom krema.
Torta treba da se hladi u frižideru minimum 5 sati, nakon toga odvajamo obruč i posipamo kakaom i rendanom čokoladom. Za svežinu možemo poređati kajsije za ukras.
Neka vam je slatko!