Način pripreme
Ogulimo banane i isečemo ih na kolutove.
Keks izlomimo na ne mnogo velike komade i ostavljamo sa strane.
U posudu sipamo kiselu pavlaku i u nju dodajemo pola teglice slatka od smokava. Dobro izmešamo i ostavljamo sa strane.
Orahe ubacimo u mašinicu da se samelju.
Kada smo pripremili sastojke, počinjemo da sastavljamo keks tortu.
Uzimamo posudu, a u ovom slučaju je to činija koju smo prekrili providnom folijom, nakon čega sipamo deo kisele pavlake.
Odozgo stavljamo usitnjeni keks, nakon čega ređamo iseckane banane.
Po njima posipamo polovinu oraha, ponovo stavljamo keks, stavljamo ostali deo oraha i pokrivamo tortu ostalom kiselom pavlakom.
Pokrivamo tortu krajevima providne folije i stavljamo u frižider na jedan dan i na jednu noć.
Kada bude gotova, skidamo foliju sa torte, pripremamo tanjir i okrećemo.
Skidamo posudu i pažljivo skidamo foliju.
Keks torta sa bananama i kiselom pavlakom je gotova.