Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Zima je i zbog toga naši omiljeni planinski vrhovi nisu samo pokriveni snegom, već su i veoma ukusni"
- za stene
- keks - 1 pakovanje
- maslac - 125 g, kravlji
- jaja - 1 komad, sveže
- kakao - 1 kašika
- suvo grožđe - 1 kašika
- borovnice - sušene, 1 kašika
- trešnje - sušene - 1 kašika
- kajsije - sušene, 2 - 3 komada
- orasi - 1 kašičica, izmrvljeni ili naseckani na sitno
- za glazuru
- belance - 1 komad
- šećer u prahu - 1 šolja
- sok od limuna - 2 - 3 kapi
- šećerne mrvice - za ukras
* merne jediniceNačin pripreme
Izmrvite keks.
Dodajte maslac, jaje, sušeno voće (nasečeno na sitno) i orahe. Umesite testo.
Napravite stene.
Umutite belance, dodajte šećer u prahu i 2-3 kapi soka od limuna.
Umutite sve do odgovarajuće gustine. Prelijte stene glazurom i ukrasite šećernim mrvicama.
Ohladite!
Facebook
Omiljeno
Pinterest