Novogodišnja slana torta

16/01/2019
"Kada je šampanjac na stolu, mora biti i spčna novogodišnja slana torta "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano665
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krompir i šargarepu, posebno skuvamo jaja, sačuvamo jedno celo, od njega ćemo napraviti simbol - 2019. godine - svinju.

Kuvani krompir izgnječite topao viljuškom i začinite začinima po ukusu. Podelite na dva dela. U kalup prečnika 26 cm stavite foliju i sipajte polovinu krompira, pritiskajte koru kašikom.

U posudi pomešajte majonez, kiselo mleko, so po ukusu i ako želite prstohvat bibera i belog luka u prahu. Koru namažite sosom, odozgo sipajte rendana jaja, kisele krastavčiće i kockice šunke.

Nakon toga sos i rendana šargarepa, završavamo krompirom i ivice volije sakupljamo i ostavljamo slanu tortu da se stegne sat vremena u frižideru.

Vadimo i okrećemo na na tanjir, odozgo namažemo sosom, obilno posipamo rendanim kačkavaljem.

Ukrašavamo maslinama, mirođijom, šargarepom i kiselim krastavčićima. Od jajeta napravimo telo praseta i proreze odozgo stavljamo uši, rep i surlu od šunke, a zrna bibera stavljamo kao oči.

Ostavljamo da se ova predivna torta od krompira ohladi i serviramo za Novu godinu ili u drugoj specijalnoj prilici. Idealna je za svaku prazničnu trpezu. Srećni i ukusni praznici.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar