Slana torta

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272333599238
Slana torta
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
21/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Savršeno predjelo kada želite da impresionirate goste"

Potrebni sastojci

  • piletina - 500 g, pečena, sitno isečena
  • jaja - 8 kom.
  • jogurt - 200 ml
  • ovsene pahuljice - 2 kašike mlevenih
  • ovsene mekinje - 1 kašika
  • krem sir - 250 g
  • sremski sir - 200 g
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 kom, sitno isečeni
  • crvena paprika - 1 kom, pečena, sitno isečena
  • morska so - po ukusu
  • parmezan - ribani
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 180°C.

Isečeno meso rasporediti po plehu obloženom papirom za pečenje.

Umutiti jaja sa jogurtom, mlevenim ovsenim pahuljicama i mekinjama i posoliti vodeći računa o tome koliko je meso začinjeno. Preliti ravnomerno preko mesa i peći oko 15 minuta u zagrejanoj rerni.

Ohlađenu koru iseći na četiri trake.

Sjediniti sireve sa pavlakom i premazati kore, posuti ih po želji seckanim krastavčićima i pečenom paprikom.

Poslednju premazanu koru posuti naribanim parmezanom.

Slanu tortu poslužiti dobro rashlađenu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: