Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Pržena jaja sa lukom i krompirom

Pržena jaja sa lukom i krompirom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Pržena jaja sa lukom i krompirom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
21/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Iz rubrike Predjela za dušu"

Potrebni sastojci

  • ulje - 70 ml
  • luk - 2 glavice, velike
  • krompir - 1 komad, veliki
  • jaja - 4 komada
  • sir - 100 g
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite na polumesece, oljuštite krompir i isecite na kockice.

Ugrejte ulje i dodajte isečeno povrće, pržite na jakoj vatri dok ne dobije zlatnobraon boju ili dok krompir ne bude gotov.

Posolite po ukusu i promešajte, izmrvite sir krupnije i dodajte ga.

Razbijte jaja u njih i kad belanca pobele, mešajte i pržite dok jaja ne postanu rovita (nemojte previše pržiti).

Pre serviranja pospite alevom paprikom po ukusu, servirajte sa omiljenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: