Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Omlet sa kiseljkom i lavašom

Omlet sa kiseljkom i lavašom

Omlet sa kiseljkom i lavašom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Sa malo lavaša, jaja i kiseljka možete napraviti neverovatne sendviče."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 supene kašike
  • slanina - 70 g, dimljena
  • jaja - 3 komada
  • sir - 60 g
  • sveže mleko - 60 ml
  • kiseljak - 1 šaka listova
  • biber - 2 prstohvata, mleven
  • lavaš - 1 hleb
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckamo i dinstamo u tiganju u ugrejanom ulju. U njega odajemo sitno iseckanu slaninu.

Dok se slanina prži u posudi umutimo jaja. U njih dodajemo sveže mleko i izmrvljeni sir.

Smesu promešamo i sipamo u pleh. Jaja lagano promešamo.

Kiseljak operemo i isečemo. Dodajemo u jaja kad budu skoro gotova. Posipamo sa malo bibera i ako je potrebno još soli.

Gotov omlet rasporedimo na lavaš zajedno sa sitno isečenim paradajzom. Ravan hleb uvijamo u čvrst rolat, nakon toga je spreman za konzumiranje.

Pogledajte takođe kako da napravite pitu sa lavašem ili čak picu sa lavašem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: