Način pripreme
Sipamo mleko u posudu - 250 ml. Iznad kroz veliku cediljku prosevamo kakao. Promešamo spatulom ili žicom. Stavljamo na paru i dodajemo komade čokolade. Mešamo dok se ne rastopi.
Skidamo sa vatre i ostavljamo sa strane.
Žumanca umutimo sa šećerom dok ne dobijemo težak i gust krem, koji treba da pada sa žica u oblik mašne. Dodajemo 200 ml svežeg mleka uz neprestano mešanje žicom.
Stavljamo posudu na paru i dodajemo čokoladu. Mešamo se vreme dok ne dostigne 40 stepeni.
Skidamo sa vatre i sipamo u kalup za kolač prečnika 22/25 sa 12 cm. Zamrznemo u frižideru 12 sati.
Prilikom serviranja dodajemo orašaste plodove, voćni sos ili serviramol uz parče lepog kolača.
Dobro ide uz parče sveže dinje.
Krajnje jednostavan zbog sastojaka, ali je ispao neočekivamo raskošan sa zasićenim čokoladnim ukusom.